Auditing en monitoring

Wat houdt het in?

Auditing en monitoring zijn van groot belang voor enerzijds het actueel houden van uw integriteitsprogramma en anderzijds om hiaten in het programma aan het licht te brengen. Monitoring houdt in dat uw nieuwe wet- en regelgeving in de gaten houdt zodat u uw integriteitprogramma actueel kan houden, maar ook dat u uw geregeld risicoanalyse en audits uitvoert om te achterhalen welke regelingen en processen u dient te verbeteren.

Wat levert het me op?

Door audit & monitoring houdt u uw integriteitsprogramma actueel en up-to-date. Het helpt u bij het vroegtijdig opsporen van potentiële problemen, waardoor uw organisatie proactief kan reageren voordat ze escaleren. Dit zorgt voor een continue naleving van ethische en wettelijke normen, vermindert risico’s en beschermt de reputatie van uw bedrijf. Het biedt ook waardevolle inzichten die kunnen helpen bij het verbeteren van uw integriteitsprogramma’s en procedures.

Wat doen wij?

EthXCom ondersteunt u op diverse manieren bij het actueel houden van uw integriteitprogramma. Bijvoorbeeld door het doen van een quick scan op uw integriteitprogramma en het ontwikkelen van een roadmap ter verbetering ervan. Of door het opzetten en ondersteunen van risicoanalyse en ten slotte kunnen we ook een complete audit doen op de uitvoering van uw integriteitsprogramma.