Wie wij zijn

EthXCom is een adviesbureau, opgericht door Andrew Hoffmanns, dat kleine tot middelgrote organisaties ondersteunt bij het inrichten of verbeteren van hun integriteitsprogramma. Daarbij streeft EthXCom ernaar organisaties zoveel mogelijk werk uit handen te nemen zodat zij zich kunnen focussen op hun core business. Dat doet EthXCom door het aanbieden van een integraal integriteitsprogramma, waarin alle elementen, de zogenaamde zeven pijlers zijn opgenomen, van gedragscode tot onderzoek, ondersteund met IT tools waar nodig.

EthXCom bestaat inmiddels uit drie consultants:

Andrew Hoffmanns

Met jarenlange ervaring als auditor, fraude onderzoeker en integriteitsmanager kent hij als geen ander wat het inhoudt om niet alleen een integriteitsprogramma op te zetten, maar ook om deze te verbeteren en onder de aandacht van de medewerkers te houden.

Andrew zegt hierover:
“Bij het opzetten van integriteitsprogramma’s binnen organisaties, merkte ik daarin een vast patroon, namelijk dat na opzetten van gedragsregels en procedures en het communiceren en trainen van medewerkers daarover, het aantal meldingen toenam en het belangrijk was integriteitsonderzoeken direct en goed uit te voeren. Vandaar dat we met EthXCom alle essentiële elementen van integriteit aanbieden zodat er echt een effectief integriteitsbeleid kan ontstaan.”

Yentl Hoffmanns

Yentl werkt sinds september 2023 als office manager bij EthXCom. Naast haar rol als office manager is zij inmiddels ook gecertificeerd vertrouwenspersoon.

Yentl zegt hierover:
“Bij EthXCom ben ik verantwoordelijk voor het creëren van een goed georganiseerde werkomgeving. Ik zorg ervoor dat onze dagelijkse werkzaamheden soepel verlopen, van het organiseren van vergaderingen tot het waarborgen van een prettige werkomgeving.
Naast mijn rol als office manager, ben ik ook gecertificeerd vertrouwenspersoon en ben ik ondersteunend bij de overige integriteitswerkzaamheden zoals bij trainingen, interviews en het schrijven van gedragscodes. Als vertrouwenspersoon ben ik er om te luisteren, adviseren en begeleiden bij het kiezen van en het werken aan een passende aanpak voor het probleem.”

Stefan Hoffmanns

Stefan is als adviseur verbonden aan EthXCom. Met zijn jarenlange ervaring op het gebeid van IT draaft hij bij aan de verdere ontwikkeling van de IT tools van EthXCom, zoals het meldjeklacht platform.

Stefan is al jaren werkzaam in de IT als consultant, account manager en business development manager.